361° analyse

361° analyse

Jezelf een spiegel voorhouden

Ons online 361° feedback platform biedt u een methode om het functioneren van een individu op specifieke competenties te evalueren. Het 361° instrument wordt ingezet als basis voor functioneringsgesprekken en coaching.

Groeien door 361° feedback

U vult uw zelfbeeld in en nodigt vervolgens meerdere beoordelaars uit die een goed beeld hebben van uw dagelijks functioneren. Dat kunnen collega’s van gelijk niveau zijn, medewerkers, klanten of leidinggevenden. De eigen indruk van waar men sterk of minder sterk in is wil nog wel eens afwijken van hoe anderen dit zien. Mensen dichten zichzelf soms kwaliteiten toe die anderen niet zien of omgekeerd. 

"Je kan pas vooruitgang boeken als je weet waar je staat."

Het proces bestaat uit 5 logische stappen
Het proces bestaat uit 5 logische stappen

Het allerbelangrijkste wat jullie programma en aanpak mij heeft gebracht is de ‘kracht van zelfreflectie’. Het begon direct toen wij de uitkomsten van de 361° analyse bespraken. Dat was best confronterend. Er zat nogal een verschil in hoe ik mijzelf zag acteren en hoe dat in praktijk door mijn omgeving werd ervaren.

Frank Toebes, General Manager NRF


Inzicht in verschil tussen zelfbeeld en respondenten
Inzicht in verschil tussen zelfbeeld en respondenten

De uitkomsten van een 361° analyse

Wij leveren u een rapportage waarin de diverse meningen over uw competenties zijn samengevat. U kunt per vraag inzien wat het verschil tussen uw zelfbeeld en dat van de respondenten is. Dit biedt een goed middel om uw leerdoelen voor een training of coaching helder te krijgen.