Verkooptraining

Verkooptraining

Verkooptraining: Van acquisitie tot afsluiten

Een gedegen product- en marktkennis is zeer belangrijk, maar dit alléén is niet meer genoeg om succesvol te zijn als verkoper. De commerciële medewerker van vandaag dient ook qua gedrag een topprofessional te zijn. 

“Wie slap traint, kan nooit scherp zijn in de wedstrijd”

De werkomgeving van commerciële mensen is gecompliceerder dan ooit tevoren. Een verkoper moet dus naast productkennis over uitstekende verkoopkwaliteiten beschikken. In deze verkooptraining komen alle aspecten “anno 2019” van het verkoopvak aan de orde: van prospecting tot en met het sluiten van de deal. De stijl en aanpak van de verkooptraining is veeleisend en zal op een positieve manier confronterend zijn. Jouw commerciële medewerkers zullen al na de eerste trainingsdag scherper in de markt staan!


Wat leer je tijdens de verkooptraining?

  1.  Effectieve elevator pitch.
  2.  Snelle en diepere behoefteninventarisaties bij (potentiële) klanten.
  3.  Scherpte en bewustwording van eigen gedrag en de impact daarvan op anderen.
  4.  Stijging van omzet en marge.
  5.  Efficiënt kunnen inspelen op uitstelgedrag van klanten.
  6.  Op een slimme manier de concurrentie een stap voor zijn.
  7.  Zin hebben in koude acquisitie.
  8.  Stijlflexibiliteit tijdens onderhandelingen.
  9.  Van productverkoper naar “solution” verkoper.
10.  Uitstekende presentatievaardigheden.


Hoe werken we?

Deze verkooptraining bestaat uit gefaseerde programma's waarin circa één trainingsdag per 3 à 5 weken plaatsvindt. In de periode tussen trainingsdagen in ga je met gerichte, zelf geformuleerde opdrachten aan de slag om de getrainde vaardigheden in praktijk toe te passen en de impact te ervaren. Dit doen we door middel van:

  • 5 minuten voorbereiding;
  • 10 minuten praktijksimulatie;
  • 25 minuten feedback en intrainen nieuw gedrag;
  • 40.000 minuten toepassen in de praktijk.

Dagelijkse toepassing

In de dagelijkse toepassing ervaar en leer je vooral de stap van theorie naar praktijk en de inbedding in de context van de eigen werkomgeving.Naast dat het leuke en leerzame dagen zijn, geeft deze verkooptraining mij meer rust in mijn verkoopgesprekken. Hierdoor kan ik pijnpunten beter inzichtelijk krijgen en is de deal al voor 90% rond, zonder een woord te hebben gesproken over de kosten.

Kees van Dorp, Optimizers BV


Wil je eerst graag kennismaken met de trainer?

Wil je weten of dit programma matcht met jouw doelstellingen neem dan gerust contact op voor een intakegesprek via het contactformulier of met Liesbeth den Hollander.

Contactformulier

"Gedegen voorbereiding, discipline, oefenen, oefenen, oefenen en dan maximaal presteren! Voor elk belangrijk gesprek denk ik aan de trainer..."

Annemiek Mikkers, Sodexo Manager New Business Development