Onderhandelen

Onderhandelen

Hoe leer ik succesvol onderhandelen?

“Mijn sales manager hamert op het bewaken van onze marges. Mijn klant vraagt om korting en speelt mij en andere potentiële leveranciers tegen elkaar uit qua prijs. Het lukt me niet goed om een klant soepel naar de afsluiting van het contract te leiden. Maar ook in mijn projectteam bespreken we het verdelen van taken en verantwoordelijkheden. Regelmatig bekruipt me het gevoel dat ik taken heb toebedeeld gekregen en niet goed heb onderhandeld”.

Hoe zorg je ervoor dat je …

 • Effectiever voorbereid bent op onderhandelingen?
 • Je standaard een hogere marge realiseert?
 • Flexibel weet om te gaan met bewegingen van de klant?
 • Assertiever vasthoudt aan condities?
 • Onderhandelingstactieken en -strategieën kunt toepassen?
 • Tot win-win oplossingen komt?
 • Je creativiteit gebruikt in onderhandelingen?
 • Voorstellen beter op maat maakt?
 • Betere gespreksvoering hanteert en tussen de regels door luistert?
 • Meer plezier gaat hebben in het “onderhandelingsspel”?

We onderhandelen dagelijks in allerlei situaties. De vaardigheden die je nodig hebt om onderhandelingen zo effectief en efficiënt mogelijk te vervullen zijn legio. Je moet alle belangen in het oog houden, je moet marges en grenzen bewaken en bij voorkeur is iedereen tevreden met de uitkomst van een onderhandeling. 

In dit driedaagse trainingsprogramma adresseren we alle onderhandelingsvaardigheden aan de hand van voorkomende praktijksituaties uit jouw praktijk. Je wordt – als een ware topsporter – uitgedaagd om jezelf iedere dag 1% te verbeteren. Want als onderhandelaar moet je op scherp staan en met flexibiliteit toch je doel zien te bereiken. 

“During the training programme Rob opened up new aspects of negotiations which I never thought of previously or have come across in other sales training I have attended. The practical task/action set by Rob with a follow up training session was invaluable and in my case with great success in closing deals and overachieving in my quota!”

Imran Patel, Senior Enterprise Account Director ADOBE SYSTEMS

Rob van Westing, Senior Trainer
Rob van Westing, Senior Trainer

Waarom zou je deze training willen doen?

"Er is geen training die in mijn beleving zo snel rendement oplevert als de onderhandelingstraining. Je leert te accepteren dat onderhandeling een spel is. En een spel moet je goed spelen om punten te kunnen scoren. Wie zichzelf niet beheerst kan het spel niet beheersen. We oefenen hoe een palet aan gedragsstijlen in te zetten en te anticiperen op het gedrag  van de gesprekspartner. Daarnaast introduceren we allerlei handige middelen om je optimaal voor te bereiden. 

Onderhandelingen worden gewoonweg leuker, je voelt je sterker. Ze blijven natuurlijk uitdagend en vragen het beste van onszelf. Laten we op zoek gaan hoe we jouw onderhandelingstalenten kunnen verzilveren!"

- Rob van Westing, Senior Trainer voor dit programma

Wil je eerst graag kennismaken met de trainer?

Dat kan! Neem dan contact op voor een intakegesprek met Rob van Westing.

Ik wil meer weten over de open training Onderhandelen
 • ?
 • ?
 • ?

Door deze training ben ik me veel bewuster geworden van hoe ik een betere gesprekspartner voor (potentiële) klanten kan zijn. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in het rendement dat ik uit mijn onderhandelingen haal.

André Kamminga, Commercieel Manager De Vries Trappen BV

André Kamminga, Commercieel Manager De Vries Trappen BV