We zijn allemaal topsporters

We zijn allemaal topsporters

Op woensdag 9 november 2016 hielden wij onze jaarlijkse Business Impact Meeting. Zoals altijd, deden we dat op een inspirerende locatie en deze keer kozen we voor topsportlocatieTennisacademie BogtstraKempers in Doorn, de plek waar beroemde Nederlandse tennissers thuis zijn. Dat was duidelijk te zien aan de prachtige foto’s en prijzen die in de ontvangstruimte van de academie te bewonderen zijn.

Het bijzondere leven van een triatleet

Tijdens onze bijeenkomst nam Leonie Verstegen, triatlete en moeder van 3 kinderen, de aanwezigen mee in het leven van een triatleet op weg naar het winnen van een Ironman race. Ze vertelde bevlogen over haar talent, haar successen, haar tegenslagen, angsten en ijzeren discipline op haar reis naar succes bij de Ironman race in Zweden. Ze won deze  uitputtingsslag door op de bekende 3 onderdelen: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen allereerste te worden bij de vrouwen.

Gedurende haar inspirerende verhaal legde Donatus Thöne, trainingsmaatje van Leonie en in het dagelijks leven klinisch pedagoog, trainer en coach, de link tussen het leven van een topsporter en het zakelijk leven en triggerde de aanwezigen met prikkelende vragen om op deze link te reflecteren.

Donatus Thöne daagt de aanwezigen uit te reflecteren
Donatus Thöne daagt de aanwezigen uit te reflecteren

Performen als het erop aankomt

Welk schijnbaar onhaalbaar doel stel je jezelf, wat weerhoudt je ervan om dit doel te behalen? Welk talent heb je van nature, welke successen kun je delen en waar ben je het meest bang voor? Deze vragen werden in groepjes besproken en daarbij kwamen de meest prachtige en openhartige verhalen op tafel. De conclusie werd gaandeweg duidelijk: werkenden in een zakelijke omgeving verschillen niet zoveel van topsporters. De context en omstandigheden zijn iets anders, maar uiteindelijk gaat het om één ding: goed performen op de momenten dat het erop aankomt.

IJzeren discipline

Het respect voor Leonie was en is groot en het mooie van deze middag was vooral de bewustwording dat we allen naar onszelf moeten kijken als topsporters. We moeten onze mentale en fysieke fitheid op peil houden en moeten blijven trainen. Misschien niet direct zoals Leonie, die letterlijk iedere dag om 5.00 uur opstaat om te gaan trainen voordat haar gezin wakker wordt, maar wel op een manier die ons verder brengt in het leven.

Onder leiding van onze eigen Ilse Niesink konden aanwezigen een balletje slaan op de tennisbaan
Onder leiding van onze eigen Ilse Niesink konden aanwezigen een balletje slaan op de tennisbaan

Niet alleen praten, ook doen

Aan het eind van deze veelbewogen middag konden liefhebbers nog een balletje slaan op de tennisbaan, onder leiding van onze eigen Ilse Niesink, een zeer verdienstelijk tennister. Oorspronkelijk stond een tennisclinic met Tjerk Bogtstra gepland, echter kon deze door omstandigheden niet doorgaan. Een volgende keer plannen we de clinic weer, want ons motto met betrekking tot een topsportmentaliteit is ook deze middag weer onderstreept: niet alleen over topsport praten, vooral ook doen. Blijven trainen, duidelijke focus op het doel, weten wat je kunt en GO!