Ontroerende brief van een oud-deelnemer

Ontroerende brief van een oud-deelnemer

“Al heb ik geen idee of je mij je nog herinnert na alle mensen die je hebt ontmoet de afgelopen jaren. Andersom is de indruk die je hebt gemaakt onuitwisbaar.”

Zo begint de brief die onze Partner en Trainer Tjeerd den Boer na 13 jaar ontving van een deelnemer. Bij Business Impact Training zeggen we dat de kans groot is dat je buiten je werk ook iets hebt aan de training. Deze brief is het bewijs.

De oud-deelnemer volgde de managementtraining voor Apple Premium Resellers en had een leidinggevende functie. Hij had vooral moeite met het behalen van de nodige kpi’s. Bovendien, als hij buiten de deur aan het werk was, dansten in de winkel de muizen. Dat moest anders. 

“Je gaf me een aantal belangrijke inzichten. Tot op de dag van vandaag refereer ik aan het blauwe boekje en de lessen die ik van je kreeg.”

Intrinsieke motivatie

Op de werkvloer van deze Apple Premium Reseller werden de regels overboord gegooid en ging hij doen waar hij goed in was: luisteren. Samen werden de doelen bepaald. Medewerkers gingen het belang van de groep inzien. Een andere dynamiek en motivatie ontstonden.

“Deze intrinsieke motivatie is leidend geworden voor de stijl waarmee ik in het leven sta. Tevens is de les dat het doel vastleggen belangrijk is, maar de weg ernaar toe belangrijker is, een mantra gebleken.”

De 'why' van zijn drive

Tijdens de trainingen bleek dat de deelnemer en zijn vrouw geen kinderen konden krijgen op de natuurlijke manier. Uiteindelijk werd hun geduld beloond. Helaas bleek hun zoon een vorm van autisme te hebben. Dit werd een gevecht met alles: “Vriendschappen, ouders, instanties en scholen, maar ook je eigen beeld van de toekomst en jezelf als mens en ouder.”

“Was ik niet getraind door jou, was onze zoon allang uit huis geplaatst. Mijn vrouw en ik zijn vastberaden om hem te laten groeien op een manier die bij hem past, zodat hij een betekenisvol leven kan leiden voor zichzelf. Dat is de ‘why’ in mijn drive. Ondertussen stellen we concrete doelen op om ons te wapenen tegen het geweld van de instanties, die de nodige zorg sowieso te duur vinden wat je ook vraagt. De gesprekstechnieken zijn bijna dagelijkse kost.”

Impact? For sure!

Je hoort wel eens dat je mensen kunt helpen in het leven, hún leven. Met onze trainingen raken we mensen boven het niveau van vaardigheden. We raken ze op overtuigingsniveau. Overtuigingen zijn niet zichtbaar, die zitten in je en krijg je mee. Wij kunnen deze overtuigingen ombouwen. Wij willen dat mensen hun leven leuker en fijner kunnen maken. Met onze trainingen sturen we daarom bewust op balans. Balans tussen resultaat en gevoel. Gevoel, omdat je attitude de basishouding is. Respectvol met mensen kunnen omgaan is de basis voor hard kunnen sturen op resultaten.

“Weet dat je lessen verder gaan dan HPO’s en hogere financiële beloningen. Impact? For sure!”