Boerenwijsheden; de Librije als learning center

Boerenwijsheden; de Librije als learning center

Hoe doen ze dat bij de Librije?

Dit is een uniek managementboek, geschreven door Tjeerd den Boer en Niels van Rees in nauwe samenwerking met Jonnie en Thérèse Boer van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Tjeerd den Boer is naast partner bij Business Impact Training ook huisvriend van Jonnie en Thérèse. Niels van Rees werkt al jarenlang in de high-tech en kreeg tijdens een sabbatical de unieke kans om aan den lijve te ondervinden hoe de keuken van Jonnie dagelijks op zo’n hoog niveau kan presteren. Tjeerd en Niels combineerden hun kennis en kunde om antwoord te geven op de vraag: ‘Hoe presteer je dagelijks op het allerhoogste niveau?’

De manier waarop beide auteurs mijn HPO-raamwerk hebben genomen om het top-restaurant De Librije te analyseren is magnifiek en levert veel inzichten op, zowel voor de eetliefhebber als voor de HPO-kenner. Chapeau!

Dr. Andre de Waal MBA.  Academisch directeur HPO-Center. Associate professor Maastricht School of Management.

Dagelijks presteren op het allerhoogste niveau

Volle aandacht voor iedere tafel, iedere gast, ieder gerecht en ieder detail lijkt tot hogere kunst verheven in de Librije – en toch ogen de processen bedrieglijk eenvoudig, haast routinematig. Hoe doen ze dat in Zwolle? Hoe kunnen ze elke dag opnieuw zo’n topprestatie neerzetten die zo vloeiend verloopt? En al meer dan 10 jaar onafgebroken de erkenning krijgt van Michelin met het hoogste aantal van drie sterren, als één van de 28 restaurants in de wereld?

7 smaken, 7 leiderschapskwaliteiten

In Boerenwijsheden gaan we eerst in gesprek met de smaakmakers van De Librije. We ontrafelen de gedachten en ervaringen van Jonnie en Thérèse aan de hand van de zeven Librije-smaken: zoet, zout, zuur, bitter, umami, vet en 3D. Deze smaken zijn een metafoor voor het gedrag dat tot succes leidt en smaakvolle managementlessen.

Dit keer dus geen typisch managementboek, maar 25 jaar Boerenwijsheden die zich in een High Performance Organisatie bewezen hebben. Om de exceptionele prestaties te begrijpen moet je de sfeer achter de schermen van De Librije proeven en in je opnemen. Boerenwijsheden brengt je dichterbij dan ooit.